Pripadnik osiguranja pomagao u pljački UniCredit banke?

Vijesti 15. jan 201614:16 > 14:24
N1

I dalje nema zvaničnih informacija iz MUP-a RS nakon hapšenja specijalaca osumnjičenih za filmsku pljačku na autoputu Banjaluka - Gradiška.

Pljačka se dogodila 22. septembra prošle godine na autoputu Banjaluka – Gradiška, kod Cerovljana. Tokom pljačke, više naoružanih i maskiranih osoba presrelo je blindirano vozilo kompanije “Sector Security”, a u razmjeni vatre korišteni su pištolji, automatske puške i zolja. Ranjen je pripadnik osiguranja Đurađ Bajić.

Drugi pripadnik osiguranja, kako nezvanično saznajemo, sarađivao je sa rpljačkašima, odnosno odavao im je informacije i kretanje vozila.

Četiri aktivna specijalca MUP RS su, kako saznaje N1, na saslušanju u Specijalnom Tužilaštvu RS nakon čega će se znati da li su povezani sa pljačkom. Danas se očekuje konferencija za štampu na kojoj će biti pojašnjeni detalje ove, kako su je mediji nazvali, filmske pljačke u kojoj je od UniCredit bake otuđeno 600.000 KM.

Ministar unutrašnjih poslova MUP RS-a Dragan Lukač je za jedne dnevne novine izjavio da će pripadnici MUP-a biti “najstrožije kažnjeni” i da je odlučan da se obračuna s kriminalom i u redovima policije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.