Topla ljudska gesta imama sarajevske džamije

Vijesti 22. jan 201613:07 > 13:10
Facebook

Imam sarajevske džamije na Staroj Breci, Muhamed Velić putem svoje zvanične Facebook grupe, pozvao je sve ljude, kojima je hladno u zimskim mjesecima da se ugriju u toj islamskoj bogomolji.

“Dragi prijatelji, budući je ovih dana izrazito hladno, a imajući u vidu da u ovim hladnim danima, zahvaljujući velikodušnosti nekih dobrih ljudi, grijanje u našoj džamiji nikako ne gasimo, s tim u vezi javno obavljujem da ćemo danas i u narednim danima džamiju na Staroj Breci držati otključanom i otvorenom, po danu. 

Ljudi koji imaju problem s grijanjem mogu doći u džamiju i tu se ugrijati – u tišini i toplom prostoru odmoriti, studenti mogu doći i spremati svoje ispite, i mnogi drugi kojima ovih dana treba i fali zagrijanog i mirnog prostora.

Ovaj poziv je upućen svima, u ime Allaha, i onima koji klanjaju i onima koji ne klanjaju, i onima koji su muslimani i onima koji nisu muslimani. 

Svi su dobro došli u našu toplu džamiju.
Milostivi Allah da bude zadovoljan s nama!
Selam i svako dobro!”, stoji i poruci.

Velić je istakao da se poziv odnosi na sve ljude, bez obzira na vjersku pripadnost, ali dobrodošli su i studenti koji tu mogu spremati ispite u zimskim mjesecima.

“Svi su dobro došli u našu toplu džamiju. Milostivi Allah da bude zadovoljan s nama! Selam i svako dobro!“

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.

Dragi prijatelji, budući je ovih dana izrazito hladno, a imajući u vidu da u ovim hladnim danima, zahvaljujući…

Posted by Muhamed Velic on Thursday, January 21, 2016