Pronađeno rješenje za saobraćajne gužve prema planinama

Vijesti 28. jan 201612:46 > 12:53
N1

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija najavio je da će problem saobraćajnih gužvi od Sarajevao do Bjelašnice i Igmana preko Istočnog Sarajeva biti riješen pojačanim angažmanom saobraćajne policije.

Na sasastanku Elmedina Konakovića, premijera Kantona Sarajevo i Nenada Samardžije dogovoreno je da će policajci na ključnim raskrsnicama ubrzavati saobraćaj, a ovom privremenom metodom riješit će se problem “uskih grla” u saobraćaju tokom vikenda.

Kao trajno rješenje istaknuta je gradnja kružnog toka na ovim dionicama.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i predsjednik Skupštine Grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić, razmijenjene su informacije i iskustva o brojnim drugim problemima i aktuelnim infrastrukturnim projektima kao i o mogućnostima saradnje, s posebnim akcentom na organizaciju Evropskih zimskih olimpijskih igara mladih 2019. godine-EYOF, navodi se u saopštenju.

Konaković je kazao da je izdvojeno 16 miliona KM za rekonstrukciju infrastrukture na Bjelašnici, a Samadžiju je upoznao sa projektom izgradnje vertikalnog transportera – šestosjeda na Bjelašnici.

Izražena je i spremnost za zajedničkim nastupom prema višim nivoima vlasti u cilju pravovremenog osiguranja svih neophodnih preduslova, prvenstveno finansijskih, za organizaciju ove važne sportske manifestacije, stoji u saopštenju press službe Kantona Sarajevo.

Također je razgovarano i o brojnim drugim konkretnim projektima kroz koje bi se mogla ostvariti zajednička saradnja u oblasti turizma, kao i komunalne privrede, infrastrukturnih projekata za povratnike na područje Istočnog Sarajeva, rješenju problema pasa lutalica, te mogućnostima saradnje Sarajavske razvojne agencije SERDA-e i Gradske razvojne agencije Istočno Sarajevo RAIS.

„Današnji sastanak znak je našeg opredjeljenja za realizacijom brojnih projekata od značaja za naše građane“, naglasio je ovom prilikom premijer Konaković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.