Završeno saslušanje Bakira Izetbegovića u Tužilaštvu BiH

Vijesti 03. feb 201614:53 > 15:49
Izvor: N1

Završeno je saslušanje člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lidera SDA Bakira Izetbegovića u Tužilaštvu BiH u svojstvu svjedoka u slučaju koji se na Sudu BiH vodi protiv Fahrudina Radončića i Bakira Dautbašića.

Izetbegović u Tužilaštvu BiH dao izjavu u svojstvu svjedoka, u vezi iskaza o okolnostima imenovanja ambasadorice u Sloveniji Nermane Hadžijahić.

I sam Izetbegović je nedavno izjavio da će vrlo rado doći u Tužilaštvo BiH i dati izjavu o svojim saznanjima i okolnostima prilikom imenovanja ambasadorice u BiH.

Podsjetimo, Predsjedništvo BiH imenovalo je Nermanu Hadžijahić na mjesto ambasadorice u Sloveniji pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima. Naime, Hadžijahić je imenovana kao kandidatkinja Saveza za bolju budućnost, iako iz ove stranke navode da njeno ime nikada nije prošlo zvaničnu proceduru u stranci kakva je inače praksa SBB-a.

Radončić je Izetbegoviću poslao CV Nermane Hadžijahić nakon čega je Izetbegović na sjednici Predsjedništva odmah predložio njeno imenovanje što je, kako je kazao i sam Radončić, začudilo i njega.

Imenovanju Hadžijahić prethodile su sumnjive radnje između Bakira Dautbašića i Zijada Hadžijahića, inače uposlenika Američke ambasade. Kako je tužilac Božo Mihajlović naveo na ročištu o određivanju pritvora Dautbašiću, u zamjenu za mjesto ambasadorice u Sloveniji, Hadžijahić je pokušao lobirati unutar Američke ambasade u našoj zemlji, da se zaustavi istraga protiv Dautbašića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.