Izetbegović potvrdio da je saslušan u Tužilaštvu BiH

N1

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović potvrdio je da je jučer saslušan u Tužilaštvu BiH u vezi sa okolnosti imenovanja ambasadara BiH u Sloveniji Nermane Hadžijahić.

On je napomenuo da je i ranije govorio da će se uvijek rado odazvati na poziv pravosudnih institucija. 

Poznata stvar, imenovanje ambasadorice u Sloveniji, kazao sam već ranije da ću se rado odazvati i naravno da to imenovanje nikakve veze sa slučajem eventualnog utjecaja na svjedoke za šta ssu optuženi Dautbašić i Radončić. Sve više od toga što vas zanima možete saznati od Tužilaštva. Mislim da ja ne bih mogao izaći izvan i preko ovoga što sam sad kazao a da ne ugrozim integritet samoga procesa, rekao je Izetbegović novinarima u Sarajevu.

On je naglasio da, osim ovog, ne može više ništa reći kako ne bi bio ugrožen integritet procesa, te da je za sva druga eventualna pitanja nadležno Tužilaštvo BiH.

Izetbegović je jučer saslušan u Tužilaštvu BiH u svojstvu svjedoka zbog procedure u vezi sa imenovanjem Nermane Hadžijahić na mjesto ambasadora BiH u Sloveniji, odnosno eventualnog krivičnog djela davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.