Ćudić: Firma koja je otrovala djecu nagrađena novim ugovorom

Vijesti 15. feb 201615:05 > 15:09
N1

Potpredsjednica Naše stranke, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Sabina Ćudić saopćila je danas da je firma Gold Mignon, koja je bila optužena za trovanje djece salmonelom u sarajevskim vrtićima, "nagrađena" ugovorom sa Zavodom za transfuziologiju.

“Nakon što je Gold Mignon dostavljanjem hrane sa salmonelom u sarajevske vrtiće uzrokovao trovanje djece, slušali smo najave iz vlasti da će ta firma biti najstrožije sankcionisana. Međutim, nikakvih kazni nije bilo. Štaviše, svjedočili smo samo tome da je Gold Mignon tako reći nagrađen jer je prošao tender za nabavku hrane i pića u državnim institucijama”, navela je Ćudić u saopćenju za javnost.

Kaže kako je sada sklopljen direktan sporazuma – dakle, bez konkursa – između Zavoda za transfuziologiju i Gold Mignona o dostavljanju obroka za DDK.

Na osnovu svega navedenog, smatra ona, može se zaključiti da ta privatna firma uživa protekciju određenih struktura unutar vlasti, jer i pored činjenice da je izgubila kredibilitet, kad je uzrokovala trovanje djece, redovno dobiva ugovore o javnim nabavkama.

Prošlo je, podsjeća zastupnica Ćudić, pola godine od slučaja trovanja i smatra da oni predstavnici vlasti koji su najavljivali sankcionisanje Gold Mignona, objasne roditeljima otrovane djece, kao i svim ostalim građanima, koje su mjere poduzeli da bi ispunili svoje najave.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.