Opozicija i vlast u RS ne biraju sredstva u verbalnom ratu

Vijesti 17. feb 201617:49 > 19:05
N1

Zaoštrava se politička situacija U Republici Srpskoj. Savez za promjene optužuje predsjednika entiteta Milorada dodika da poziva na linč neistomišljenike zbog čega će, kako navode, Republiku Srpsku na ovakav način pretvoriti u Sjevernu Koreju.

“Osveta se služi hladna”,rečenica koju je izrekao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i danas se analizira. Dok Dodik smatra da je to obična kineska poslovica, Savez za promjene traži njegovu smjenu.

Kažu, citiramo, “mafijaškim jezikom, Dodik je pozvao na linč I likvidacije”. Podsjećaju da je u direktnom TV prenosu predsjednik entiteta uputio prijetnje ministru vanjskih poslova Igoru Crnadku.

“Prijetnje koje su upućene gospodinu Crnadku, govori o čovjeku koji propada i hoće da povuče sve sa sobom. On je prijetnja RS i BiH”, kaže  Zdravko Krsmanović, poslanik NDP u NSRS.

Dodik s druge strane pak tvrdi da Savez, zajedno sa nekim medijima i Tužilaštvom BiH vodi harangu protiv njega. Demantuje i dalje bilo kakvu umiješanost u kriminalne afere, poput sumnji u pranje novca preko Pavlović banke.

“Špekulišete, namještate, vršite medijski linč. Do sada nema niti jedne sudske presude protiv mene, a koliko znam nema ni sada, ali koliko vidim procesa ima”, kazao je Dodik.

Ugovor o kreditu koji je Dodik prezentovao javnosti, koristiće odbrana Slobodana Pavlovića. Za entitetsku opoziciju, to je sumnjiv dokument, a čudna je kažu i računica.

“Kako Dodik plaća sa 13.000 KM plate ratu od 15.000 ili čak do 20.000 KM suština pitanja na koje on neće odgovoriti je Zakon o porijeklu imovine”, kazao je Adam Šukalo, poslanik Napredne Srpske..

I naslovnice današnje štampe i vijesti na portalima ukazuju na podijeljenu političku scenu na kojoj se dva bloka ne birajući riječi optužuju čak i za moguće likvidacije.

Zvaničnih informacija iz policije da je nečija bezbjednost ugrožena ipak nema.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.