Gradonačelnik Hamiltona čestitao Dan nezavisnosti BiH

Vijesti 01. mar 201610:36 > 10:42
instituteforgenocide.org

Gradonačelnik grada Hamiltona u Kanadi Fred Eisenberger obilježio je i čestitao 1. mart Dan nezavisnosti BiH.

U povodu Prvog marta, Dana nezavisnosti BiH, blagdana koji je prelomni historijski trenutak savremene BiH jer potvrđuje njeno državno, pravno, političko i društveno trajanje i uzdizanje.

Odlukom gradonačelnika Hamiltona Fred Eisenbergera na velikom elektronskom panou ispred zgrade Skupštine grada je napisano:

Sretan 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Ova odluka gradonačelnika Hamiltona ima snažnu poruku i onima koju kontinuirano negiraju Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, nosiocima antibosanskohercegovačke politike, piše profesor Emir Ramić sa Instituta za istraživanje genocida u Kanadi.

Ova odluka gradonačelnika Hamiltona ima snažnu poruku i onima koju kontinuirano negiraju Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, nosiocima antibosanskohercegovačke politike. Dan nezavisnosti je bio jeste i vječno će ostati simbol bosanskohercegovačkog državnog i društvenog trajanja i uzdizanja.

Slavili ga ili ne Bosna i Hercegovina je nezavisna država koja kao takva postojala, postoji i stalno će postojati. Prvi mart je historijski čin i momenat kada je Bosna i Hercegovina demokratski odlučila za status nezavisne i suverene države i da kao takva uđe u sopstveni razvoj. Bosna i Hercegovina je postigla svoju suverenost i nezavisnost i svaki dobronamjeran čovjek koji živi u i van Bosne i Hercegovine ne može se odricati nje.

Bosna i Hercegovina je imala historijsko pravo da izabere svoj državni i društveni status. Prvi mart će ostati historijski datum, jer se nezavisnost dešava samo jednom u historiji države. Slavit će svi koji tako razumiju i s time žive. Oni koji to ne žele, ostavit će im se da ih vrijeme demantuje. Doći će generacije koji će to gledati sasvim drugačije.

U ime više od 30.000 kanadskih Bošnjaka, posebno u ime više od 3.000 Bošnaka koji žive u Hamiltonu i njegovoj okolini zahvaljujemo se gradonačelniku Hamiltona Fred Eisenbergeru i članici izvršne vlasti grada Hamiltona Maria Pearson, velikim prijateljima Bosne i Hercegovini na kontinuiranoj podršci državi Bosni i Hercegovini“, napisao je profesor Ramić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.