Užasni uslovi u domu u Foči, studenti najavljuju proteste

Vijesti 03. mar 201613:33 > 14:24
N1

Unija studenata Republike Srpske i dalje upozorava na loše uslove u postojećim studentskim domovima na Palama i u Foči. Najavljuju masovna okupljanja ukoliko do 20. marta ne usele u novoizgrađene studentske domove.

Iz Unije studenata ostaju pri ranijim zahtjevima. Traže smjenu direktora Studentskog centra Pale, a na odgovornost su pozvali i ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Daneta Maleševića. Novi dom na Palama u izgradnji je već tri godine, a u Foči se gradi unazad 5 godina. Iz nadležnog ministarstva kažu da su svjesni nestrpljenja studenata, ali da moraju ispoštovati zakonsku proceduru opremanja. Čeka se tender za kuhinju.

“Po dogovoru sa resornim ministrom u Ministarstvu prosvjete i kulture jeste da ćemo uraditi anketu i preispitati da li su studenti spremni da u narednom periodu uđu u domove bez kuhinje”, izjavio je Milan Milišić.

“Imamo 11 djevojaka koje dijele 7 mokrih čvorova, 5 tuš kabina. Sobe su šesterokrevetne, četverokrevetne, imamo i dvokrevetnih. Postoji jedna veš mašina. Stvarno je neuslovno, prokišnjava, čitaonica u sklopu doma je u podrumu gdje se osjeti vlaga. Stvarno je nepodnošljivo da se tu živi i stanuje”, rekao je Rajko Pavlović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.