Novak Srzić: Naša TV će biti neovisna

Vijesti 09. mar 201614:37 > 14:38
Izvor: N1

Dugo najavljivani i više puta odgađani medijski projekat Naša TV sa sjedištem u Mostaru koju su sa skoro milion KM kapitala osnovali poduzetnici iz Hercegovine uskoro bi trebao početi emitirati program.

Da je početak službenog prikazivanja vrlo blizu svjedoči i današnja press konferencija na kojoj su predstavljena lica ove TV kuće.

“Naša TV je ozbiljan projekt utoliko što će ona biti neovisna o bilokakavim političkim opcijama, o partikularnim privrednim i inim interesima”, kazala je Hloverka Novak Srzić, glavna i odgovorna urednica Naše TV.
Prvi programski sadržaji Naše TV sa sjedištem u Mostaru trebali bi se početi emitirati u ponedjeljak, 14. marta u 17 i 30 sati emisijom “Dobar dan Hercegovino“, rečeno je na današnjoj press konferenciji uredništva Naše TV u Mostaru.
U 19 sati bit će emitirana središnja informativna emisija dnevnik, a od 20 sati tematske i dijaloške emisije.

“Do početka programa, u 17 i 30 sati, bit će prikazivane videostranice, muzički i spotovi i reklamni program, a s vremenom i programi o Evropi i Evropskoj uniji”, kazao je izvršni direktor Naše TV, Ivan Cigić, dodajući da će na kraju godine ova televizija imati respektabilnih sedam sati programa.

Također su za nedjelje najavili prijenos sv. misa iz gradova Hercegovine, odnosno emisiju o religiji, dječiju te emisiju za dijasporu kao i jedan zabavni show subotom uvečer.

Naša TV je, po riječima Cigića, uspostavila suradnju s njemačkom kućom Deutsche Welle i više produkcijskih kuća u Hrvatskoj te dopisničku mrežu na razini BiH kao i suradnju s agencijama Sense i Fena.

“Naša TV je ozbiljan i, mislim, dugovječan projekt”, ocijenila je glavna i odgovorna urednica Naše TV, Hloverka Novak Srzić.

“Namjere su nam da ozbiljno u ovom medijskom prostoru zauzmemo svoje mjesto i obraćamo se svim stanovnicima ovih područja, koja su doista medijski bili potpuno zanemarena”, smatra Hloverka Novak Srzić, dodajući kako je mišljenja da će se ta nepravda pojavom Naše TV ispraviti.

Na pitanje je li Naša TV zamjena za hrvatski kanal, Novak Srzić kaže: “Ne! Naša TV nije zamjena za treći hrvatski kanal, ali će zagovarati njegovo otvaranje, s obzirom na to da je davno trebao biti otvoren”.

Ona je dodala također kako će Naša TV biti neovisna od bilo kakvih političkih opcija s bilo kakvim partikularnim i inim interesima.

“To je platforma koja nam osigurava da smo ozbiljan i dugovječan projekt. Mala javna lokalna TV na hrvatskom jeziku koji je bio godinama zanemaren na javom servisu”, napomenula je glavna i odgovorna urednica Naše TV.

Inače, riječ je o privatnoj TV kući na hrvatskom jeziku za čiju je realizaciju od ideje proteklo 3 godine. Osnivači Naše TV su 55 privrednika iz Hercegovačko-neretvanskog, Zapadnohercegovačkog i Kantona 10.

“Pedeset pet osnivača Naše tv ostvaruje svoje vlasništvo slijedom uplate ulagačkoga kapitala i na osnovu te koncepecije stvoren je jedan ravnopravan odnos među ulagačima”, informirala je direktorica Naše TV Željka Kvesić.

“Temeljni cilj Naše TV je program na hrvatskom jeziku namijenjen stanovnicima s ovog područja, a bavit će se lokalnim temama”, dodala je Kvesić napominjući kako će kvalitetu programa ostvariti na osnovu tehničkoga i programskoga tima koji se sastoji od 24 -oro mladih ljudi.

Program Naše TV građani će moći pratiti putem programskih operatera Home TV i Telemacha.