"Naša TV nije zamjena za kanal na hrvatskom jeziku"

Vijesti 09. mar 201617:25 > 19:20
N1

Dugo najavljivani i više puta odgađani medijski projekat Naša TV sa sjedištem u Mostaru sa emitovanjem programa kreće u ponedjeljak. Sa skoro milion KM kapitala ovu televiziju osnovali su preduzetnici iz Hercegovine. Riječ je dakle, o privatnoj TV kući na hrvatskom jeziku, za čiju je realizaciju od ideje proteklo tri godine.

55 hercegovačkih poduzetnika s područja Hercegovine uložilo je gotovo milion maraka kako bi se osnovala Naša TV, komercijalna televizija na hrvatskom jeziku. Informativni, obrazovni, dokumentarni i zabavni program ponudit će gledaocima već od ponedjeljka. U novoj televiziji angažovani su kadrovi iz Republike Hrvatske.

“Temeljni cilj Naše TV je proizvodnja programa na hrvatskom jeziku i namjenjen je stanovništvu sa ovih područja. Kako bi zadovoljili potrebe naših gledalaca mi ćemo tačno, pravovremeno, objektivno informisati i zabaviti naše gledaoce”, navodi Željka Kvesić, direktorica Naše TV.

“Naša TV je jedan ozbiljan i dugovječan projekt. Namjere su nam sasvim ozbiljne, u ovom medijskom prostoru zauzeti svoje mjesto, obraćati se svim stanovnicima ovih područja”, dodaje glavna i odgovorna urednica NTV-a, Hloverka Novak Srzić.

Na pitanje da li je ova televizija neki vid zamjene za hrvatski kanal, glavna odgovorna urednica odgovara:

“Ne, ne, ne, ali mi ćemo naravno govoriti o tome da taj treći kanal treba biti uspostavljen kao što je trebao davno biti uspostavljen, to je naša misija da kritiziramo nešto što nije dobro”, tvrdi Novak Srzić.

Na početku emitovanja mostarska Naša TV gledaocima će ponuditi tri sata vlastitog programa, uglavnom informativnog, a plan je da se do kraja godine realizuje sedam sati .

“Krećemo od ponedjeljka od 17:30 sa emisijom „Dobar dan, Hercegovino“, u 19 je središnja informativna emisija Dnevnik, a od 20 sati svaki dan idu tematske dijaloške emisije”, otkrio je izvršni direktor Ivan Cigić.

Program ove televizijske kuće će se putem operatera kablovske televizije moći pratiti u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Stoga, ostaje da se vidi hoće li najmlađa televizijska kuća imati kapaciteta da ispuni ambiciozna očekivanja od prvog TV kanala na hrvatskom jeziku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.