Počinju pripreme za veliku maturantsku paradu

Vijesti 11. mar 201608:53 > 08:57
Anadolija

Maturanti srednjih škola KS sutra će krenuti s prvim treninzima kako bi zajedno s još 30.000 maturanata 20. maja, ispred Sarajevo City Centra, otplesali zajedničku koreografiju i time pokazali zajedništvo i spremnost da u bliskoj budućnosti sa svojim vršnjacima iz Evrope koristite svoju pamet i znanje.

Također i da preuzmu liderske uloge i zajedno nas povedu u ljepšu budućnost, saaopćili su organizatori.

Ovogodišnjoj generaciji maturanata pridružit će se i stipendisti FONDACIJE HASTOR koja je partner projekta i koja ove godine slavi deset godina postojanja. Uzimajući u obzir da je broj stipendista te fondacije oko 1.500, može se očekivati da će se na ulicama Sarajevo 20. maja naći preko 2.500 mladih u plavo-žutoj karnevalskoj povorci.

Cijela ovogodišnja 10. maturantska parada vodi se pod sloganom STOP NASILJU. Tako će maturanti svojim primjerom pokazati da se svi problemi, susreti sa nepoznatim mogu riješiti dijalogom.

Treninzi će se održavati u „Studiju 1“, Kolodvorska 12. Organizatori, Plesna Akademija Romantik, obišli su večinu škola tako da maturanti već znaju kada su njihovi termini treninga. Ipak svi oni koji još uvijek nisu upoznati s terminima treninga i drugim pojedinostima vezanim za Maturantsku paradu, mogu se informisati putem Facebook stranice 10. maturantska parada Sarajevo 2016.

Organizatori su pripremili i party dobrodošlice za sudionike parade, sutra s početkom u 20.00 sati u Studiju 1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.