Mujić osuđena na 2,5 godine zatvora zbog čedomorstva

Vijesti 11. mar 201611:45 > 11:46
Faktor

Mevlida Mujić osuđena je danas na Kantonalnom sudu u Sarajevu na dvije godine i šest mjeseci zatvora a nakon što je proglašena krivom jer je 18. juna 2014. godine ubila svog tek rođenog sina, a potom ga bacila u kontejner na Vilsonovom šetalištu.

Tokom suđenja dokazano je da je Mujić svoje muško novorođenče ubila neposredno nakon poroda u kupatilu kuće u kojoj je živjela i to tako što mu je stavila krpu oko vrata i zadavila ga, navodi Faktor.ba.

Potom je dijete upakovala u pvc vrećicu te iz svog stana u Vogošći otišla u Vilsonovo šetalište te dijete bacila u kontejner. Bebu je sasvim slučajno pronašao sakupljač sekundarnih sirovina kada je metalnim štapom rasporio kesu u kojoj je bio tek rođeni dječak. Tada su iz kese ispale dječije nožice.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije, podsjetimo, uhapsili su Mujić nakon skoro 30 dana od pronalaska novorođenčeta.

Tokom opsežne istrage policajci i inspektori su izvršili provjere u zdravstvenim ustanovama na području Kantona Sarajevo, nakon čega su došli do saznanja da se u vezu s ubistvom bebe može dovesti Mujić te je na koncu i uhapšena. Ona je istražiteljima tada kazala da je otac bebe Benjamin Rušević (20), koji je također privođen, ali je tokom saslušanja negirao da je imao ikakve veze s porođajem, kao i ubistvom novorođenčeta.