Balić: Građani neće dozvoliti da Mostar bude podijeljen

Vijesti 21. mar 201609:27 > 09:27
N1

Gosti Novog dana na N1 bili su bosanskohercegovački bokser Damir Beljo i i legendarna "mostarska lasta", skakač sa Starog mosta Emir Balić. Oni su dokaz da Mostar nije "grad slučaj" nego grad pozitivnih vijesti i priča.

“Pamtim ja Mostar po lijepim vremenima i danima, posebno po sportu. Imali smo toliko klubova, plivanje, fudbal, biciklizam… Svi sportovi bili zastupljeni, živjelo se lagano. Mostar je bio grad sa najviše miješanih brakova. Družio sam se sa ljudima i nisam znao koje su nacionalnosti. Nesretni rat je zavadio strane, politiku, a ne građane”, kazao je Balić za N1.

On je dodao da je ovaj hercegovački grad na Neretvi u proteklom ratu najgore prošao.

“Da se sportisti pitaju, ratova ne bi bilo u svijetu. Svaki sportaš, bez obzira ‘na kojoj strani’ bio pozitivno priča o Mostaru, o ljudima… Da nije žalosno, bilo bi smiješno šta politika radi sa građanima. Mostar neće biti nikad podijeljen, to građani neće dozvoliti”, kazao je Balić.

On je dodao da će skokovi sa Starog mosta najvjerovatnije ući na listu UNESCO-ve nematerijalne baštine. Kazao je da je najgledanija dionica u svjetskom kupu u skokovima bila upravo ona sa Starog mosta.

Na upit kako vidi budućnost u Mostaru, Baliće je kazao da “poslije teških dana, dolaze bolja vremena, vedrije nebo”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.