"Otiš'o si kararadovane u najmračniji dio svjetske istorije"

Vijesti 25. mar 201610:02 > 10:06
Fena

Elmedin Konaković, premijer Vlade Kantona Sarajevo, oglasio se nakon presude Radovanu Karadžiću koji je jučer u Haškom tribunalu osuđen na 40 godina zatvora po 10 tačaka optužnice među kojima je i genocid u Srebrenici.

“Na početku i kraju. Slika zločinca u naponu snage i lice osuđenika. Podočnjaci, skoro pa je zaplakao, nikakve hrabrosti ni gordosti u tom pogledu i stavu dok sluša presudu. Kukavički obješena usta nadole, pogled u neki čosak sudnice, drhtava brada. Herojski nema šta. Malo je 4.000 godina za sve zločine koje si učinio, ali ni sa ovih 40 ti nećeš vidjeti ni sunca ni mjeseca mimo zatvorske ćelije. A ako neko iz tvog studentskog doma dobaci do nekog svjetskog univerziteta učiće tamo kakav si ti zlotvor bio i kad ga budu pitali odakle dolazi, nekako sam siguran da će prešutiti da je studentske dane proveo učeći ispod ove prve slike na kojoj glumiš da si hrabar i pokazaće pasoš Bosne i Hercegovine, suverene, nedjeljive, jedine nam domovine. Otiš'o si kararadovane u najmračniji dio svjetske istorije tamo gdje ćeš sresti najgori ološ i zlotvore slične tebi. A joč sam primjetio da si u odbrani cinkao ratka, svalio si neka djela na njega. Baš si heroj”, napisao je Konaković na Facebooku.

Na pocetku i kraju. Slika zlocinca u naponu snage i lice osudjenika. Podocnjaci, skoro pa je zaplakao, nikakve hrabrosti…

Posted by Dino Konakovic on Thursday, March 24, 2016

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.