Đurić: Tragično je da penzije još nisu isplaćene

Vijesti 16. apr 201609:24 > 09:26
Screenshot

Gost Novog dana bio je urednik i voditelj Hayat TV-a, Tomislav Đurić koji je komentarisao društveno-političku svakodnevnicu BiH kroz naslove dnevnih novina.

Naslovnica Dnevnog Avaza bila je u znaku ukidanja pritvora za Fahrudina Radončića, Đurić je kazao da je politika takvo okruženje da “nema nevinih”.

U politici nema nevinih. Oni koji se bave politikom posljednjih 30 godina, napravili su sustav ovakvim kakvim jeste. Nikoga u politici ne žalim, ma šta se ljudima desilo. Kao novinara me interesuje šta će se desiti s njim. Imali smo Čovića koji je iz pritvora izašao jači nego ikad, Ivankovića – Lijanovića kojeg je hapšenje unazadilo i sad me interesuje šta će biti sa Radončićem“.

Povodom obilježavanja godišnjice osnivanja Armije R BiH, Đurić je kazao da se njima mora posvetiti više pažnje.

Mora se posvetiti pažnja borcima, oni su iznijeli teret i danas su ogorčeni i napušteni, ali naslov koji nedostaje na svim naslovnicama je da je danas 16. april i da penzije još nisu isplaćene. To je tragično. Ljudi non stop zovu našu redakciju i pitaju kada će biti. Čak nas je jučer kontaktirala jedna grupa iz Visokog koja je poručila Novaliću da im napravi logor kako bi imali barem jedan obrok dnevno“.

Također, Đurić je istakao da se osim u privredu, u BiH može investirati u još mnoge stvari.

Nisam vlast, niti ću ikad biti, ali da jesam znao bih u šta uložiti. Super je pročitati kako Teletović i mali Nurkić dominiraju na NBA terenima, ali istovremeno bh. omladinske košarkaške selekcije ne mogu priuštiti da otputuju na neko prvenstvo. Ne možete kriviti sutra nekog od tih potencijalnih reprezentativaca ako ode igrati za neku drugu zemlju“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.