Šta će biti sa paradžematima van IZ BiH: "Dragi Bog to zna"

Vijesti 23. apr 201616:23 > 16:31
N1

Danas je okončana i 4. sejednica Sabora Islamske zajednice u BiH (IZ BiH), na čijem dnevnom redu je bilo 13. tačaka, a kako je nakon sjednice saopćeno, Rijaset IZ BIH proveo je proces intenzivnig razgovora s pojedincima, pripadnicima islama koji nisu u evidenciji članova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini odnosno grupama koje nisu uključene u

Medijima je dostavljen spisak paradžemata koji su odbili ulazak pod okrilje IZ BiH, a o tome možete pročitati više na OVOM linku Medijima se nakon Sabora obratio Ismail ef. Smajlović, direktor uprave za pravne i administrativne poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

Novinari su ga pitali šta će biti sa paradžematima koji su odbili pristupiti IZ BiH, budući da je ranije ove godine ministar sigurnosti Dragan Mektić najavio njihovo sankcionisanje.

Ismail ef. Smajlović je odgovorio: “Dragi Bog to zna, on odlučuje o tome”.

On je ocijenio da je ono što je realizovano danas uspješno, što nije realizovano – vrata IZ BiH su uvijek otvorena.

“IZ je i ranije imala normiran i uređen sistem, i to se moglo urediti da ne bi imali ove paradžemate. Mi imamo određeni broj paradžemata, ali ne znamo je li on konačan. Podatke smo dali u javnost”, dodao je Smajlović.

Još jednom je napomenuo da svi oni koji se žele priljučiti IZ BiH, moraju poštovati procese i procedure – i da da opcija ostaje otvorena za sve.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.