Radnici Tuzla-Kvarca iskopali sebi grobove u krugu firme

Vijesti 24. apr 201616:24 > 16:28
Tuzlanski.ba

Radnici Tuzla-Kvarca već 13. dan su u štrajku glađu, a danas su iskopali i grobna mjesta u krugu tvornice u kojoj rade.

Oni su prije dva dana donijeli odluku da se zaključaju u prostorije firme, te zabrane ulazak svima, uključujuči i medije.

Portal Tuzlanski.ba prenosi da im je zdravstveno stanje narušeno, a Hitna pomoć je intervenisala u nekoliko navrata. Štrajkači uprkos tome odbijaju otići u UKC Tuzla, jer novca za zdravstvene usluge nemaju.

“Žalosna je ali istovremeno i sramotna činjenica, da ih za sve ove dane koliko su u štrajku glađu radnici ”Tuzla-Kvarca” nije posjetio niko ni od čelnika Grada Tuzla, niti od predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti TK-a, pa se radnici s pravom pitaju, čiji su oni u stvari građani?” – stoji u saopćenju ”Sindikata Solidarnosti”, prenosi Tuzlanski.ba.

Njima je Vlada TK uzela koncesije za eksploataciju, jer je protiv Tuzla-Kvarca podignuta optužnica za krađu pijeska, a onda su se radnici odlučili na štrajk glađu.

Radnici i uprava tvrde da su problemi nastali jer su prijavili bivšeg pomoćnika resornog ministra Bahriju Imamovića za mito i korupciju koji je uhapšen i protiv kojeg se vodi sudski postupak. Radnici su pozvali pravosuđe da radi svoj posao, a da se njima omogući da rade svoj, navodi izvor.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.