Radnici "Tuzla kvarca" iskopali sebi grobove

Vijesti 25. apr 201611:49 > 11:52
N1

Radnici tuzlanske firme "Tuzla kvarc", koji štrajkuju glađu od 11. aprila, zatvorili su se jutros u jednu od prostorija preduzeća i ne namjeravaju izaći dok im ne bude dozvoljeno da rade.

Predsjednik Sindikata ove firme Senad Mehanović rekao je novinarima da su ljudi veoma iscrpljeni i da su u teškom stanju, ali da traže da rade i žive od svog rada.

On je najavio da će sa novinarima saopštavati u kakvom stanju se nalazi 21 radnik, prenijeli su mediji.

Radnici “Tuzla kvarca” stupili su u štrajk glađu 11. aprila zbog “oduzimanja koncesije za eksploataciju kvarcnog pijeska na lokalitetu Bukinje” i najavili da će štrajkovati sve dok im se ne vrati koncesija i dozvola za eksploataciju.

Iz Vlade Tuzlanskog kantona rečeno je, povodom štrajka radnika, da će kantonalna Vlada dodijeliti koncesije za eksploataciju kvarcnog pijeska kada preduzeće “Tuzla kvarc” deblokira svoje bankovne račune i izmiri prethodna dugovanja ili potpiše reprogram tih dugovanja.

Tokom vikenda u krugu preduzeća radnici “Tuzla kvarca” su iskopali sebi grobove u znak protesta i teške situacije u kojoj se nalaze.

Tokom vikenda u krugu preduzeća iskopali su grobove – See more at: http://www.avaz.ba/clanak/232309/tuzla-kvarc-radnici-u-krugu-preduzeca-iskopali-grobna-mjesta?url=clanak/232309/tuzla-kvarc-radnici-u-krugu-preduzeca-iskopali-grobna-mjesta#sthash.YHqY50c0.dpuf

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.