Drama u Tuzli: Očaj na licima porodica i prijatelja radnika

Vijesti 28. apr 201611:59 > 12:03
Izvor: Anadolija

Na silos u krugu firme ˝Tuzla kvarc˝ jutros su se popela četvorica radnika koji štrajkuju zbog nedobivanja koncesije za eskploataciju pijeska i nemogućnosti rada.

Radnici zahtijevaju pregovor sa predstavnicima Vlade Tuzlanskog kantona, a na silos se popeo i Smajil Velagić, generalni direktor ˝Tuzla kvarca˝, koji radnike nastoji nagovoriti da siđu.

Jedan od radnika nekoliko puta pokušao je preskočiti ogradu i skočiti sa silosa visokog poput petospratne zgrade, ali su ga ostali spriječili u toj namjeri. 

  Ispod silosa okupiljeni su i ostali radnici koji su u štrajku glađu 20. dan, koji mole svoje kolege da siđu. Situacija je dramatična, a na terenu su ekipe hitne pomoći, vatrogasaca i policije.

Oko silosa okupiljeni su i ostali radnici koji su u štrajku glađu 20. dan, a na terenu su ekipe hitne pomoći, vatrogasaca i policije. Također, članovi porodica radnika su se okupili u blizini silosa, a očaj i tugu nisu mogli sakriti na svojim licima.

Izvor: Anadolija
Izvor: Anadolija / Arhiv
Izvor: Anadolija
Izvor: Anadolija
Izvor: Anadolija
Izvor: Anadolija
Izvor: Anadolija
Izvor: Anadolija
Izvor: Anadolija

Prije nekoliko dana u krugu firme radnici su sebi iskopali mezare. Zdravstveno stanje radnika je narušeno i skoro svaki dan ljekari moraju intervenirati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.