'Očekuje se više od 10.000 osoba na otvaranju Ferhadije'

Vijesti 06. maj 201610:38 > 10:55
N1

"U aktivnostima obezbjeđenja, pored MUP-a RS, učestvuju i pripadnici svih bezbjednosnih agencija BiH uz podrsku EUFOR-a, helikopterskog servisa i gradskih struktura", izjavio je Boško Pandža, načelnik CJB Banjaluka i predsjednik Štaba MUP-a RS "Ferhadija 2016".

Pandža je, kao rukovodilac Štaba, kazao da su sve pripreme za obezbjeđenje skupa završene.

Štab je u stalnom zasjedanju. Ranije smo obavijestili da će na većem prostoru Banjaluke doći do obustave saobraćaja, zabrane rada ugositteljskih i drugih objekata. Danas kreću aktivnosti, od 14 odnosno 16 sati u užem prostoru Ferhat-pašine. Sve aktivnosti teku po planu i sve je spremno. Policija može uspješno završiti ovo obezbjeđenje“, kazao je on.

Prema procjenama organizatora očekuje se blizu 10.000 posjetilaca na skupu.

Prema trenutnim informacijama u organizovanom dolasku očekujemo više od 100 autobusa.

Načelnik CJB Banjaluka je kazao da će policija RS u saradnji s drugim bezbjednosim agencijama preduzimati mjere kontrole vozila kojima se dolazi organizovano na ovaj skup iz mjesta odakle kreću.

Oko Banjaluke će biti punktovi i kontrole, ali neće biti bespotrebnog zadržavanja onih koji dolaze organizovanim prevozom jer će u njima biti policijski službenik koji će obezbjediti da oni uđu u prostor džamije. Bit će pojačana kontrola oko i u samojBanjaluci, a ne samo na platou i kompleksu Islamske vjerske zajednice“, dodao je predsjednik Štaba MUP-a RS “Ferhadija 2016”.

Pandža je kazao da je MUP RS preuzeo obavezu organizacije skupa, ali da druge agencije učestvuju u okviru svojih nadležnosti.

Uniformisani policajci će biti pripadnici MUP-a RS, a pored Direkcije za koordinaciju policijskih tijela koja učestvuje u aktivnostima obezbjeđenja štićenih ličnosti, učestvovat će i drugi predstavnici koji neće biti uniformisani i radit ce poslove u okviru svojih nadležnosti.

Načelnik CJB Banjaluka je kazao da ne postoje informacije koje ukazuju da bi moglo doći do ugrožavanje javnog skupa ili određene ličnosti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.