Općina Centar donirala 20.000 KM ASU-u u Sarajevu

Vijesti 19. maj 201613:21 > 13:24
Facebook

Načelnik Općine Centar Sarajevo Dževad Bećirević i sekretar općinskog organa uprave Jasna Beba, posjetili su danas Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu gdje ih je ugostio dekan ove visokoškolske ustanove Pjer Žalica.

Povod posjete bio je potpisivanje protokola o realizaciji granta u iznosu od 20.000 KM koji je iz budžeta Općine Centar dodijeljen Akademiji scenskih umjetnosti.

Protokol je uime Općine Centar potpisao načelnik Bećirević, a uime Akademije dekan Žalica. Donirana sredstva će biti iskorištena za sufinansiranje studentskih projekata Akademije otvorena scena “Obala”, saopćeno je iz Općine Centar.

Uz riječi zahvalnosti Općini Centar i načelniku Bećireviću, dekan Žalica je kazao kako ovo nije prvi put da Općina Centar pomaže rad Akademije, te da će ovu donaciju iskoristiti za sufinansiranje studentskih projekata otvorena scena “Obala”.

Bećirević je naglasio da, iako Općina Centar nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, redovno izdvaja iz svog budžeta finansijska sredstva za podršku radu i realizaciju projekata na visokoškolskim ustanovama u Kantonu Sarajevo.

Općina Centar u prošloj godini izdvojila 10.000 KM za nabavku miksete za scensku rasvjetu za potrebe ove visokoškolske ustanove.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.