Desnica Radivojević se kandidovao za načelnika Srebrenice

Vijesti 20. maj 201615:09 > 15:15
Screenshot

Desnica Radivojević, bivši ministar u Vladi FBIH, predao je danas kandidaturu za načelnika Općine Srebrenica iz reda srpskog naroda. On je za N1 iznio svoja očekivanja te plan kako bi Srebrenica postala mjesto dobrog života.

Očekujem da na jedan način u Srebrenici zaživi puna multietničnost i puno zajedništvo, ono za šta sam se zalagao cijeli život i za šta se zalažem. Imam mogućnost i sposobnost da to zajednički uokvirim s obzirom na svoja privredna i politička iskustva, s obzirom na ono što sam radio u životu i s obzirom na vrijednosti koje dijelim zajedno s mojim komšijama i prijateljima“, kazao je Radivojević.

On je naglasio da su različitosti kultura bile osnov njegovog života i da on to samo može prihvatiti.

To je bila jedna veća vrijednost mog života, za razliku od drugih koji možda nisu imali tu sreću.”

Radivojević smatra da može ponuditi najbolji program kako bi Srebrenica bila mjesto boljeg življenja te da ne bude nezaposlenih, ali ističe da se to može postići samo timskim radom.

Imam program koji može dati jedan dosta dobar rezultat u smislu ekonomskog razvoja i civilnog društva, te povratka onih koji se nisu vratili i obnovi infrastrukture te jačanju lokalne samouprave.

Desnica Radivojević, rođen je 1952. godine u Srebrenici. Diplomirao 1979. na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Mariboru u Sloveniji, a postdiplomske studije je završio u Zagrebu i Beogradu 2005. i 2006. godine.

Radivojević je radio u mašinskoj tehničkoj školi u Bratuncu, Energoinvestu i „Fabrici akumulatora“ u Srebrenici. Od 1983. pa do početka rata u rodnom gradu je bio direktor „Fabrike limene ambalaže“, a od 1992. do 1996. godine je radio u Srbiji kao direktor preduzeća „Corad“.

Bivši je dopremijer i ministar prostornog uređenja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.