Novače, ukradi neki sat i dođi u Bosnu i Hercegovinu

Vijesti 24. maj 201611:19 > 11:23
UNICEF

Novak Đoković vjerovatno je najpopularniji sportista u bosanskohercegovačkom gradiću Sanski Most. Srbijanski teniser i prvi reket svijeta je, podsjećamo, nakon katastrofalnih poplava koje su prije dvije godine opustošile regiju, donirao novac za obnovu dva dječija vrtića u Bosni i Hercegovini.

Njegova Fondacija je tako dala golem doprinos u oporavku ovih zajednice nakon najveće prirodne nepogode koja je BiH i regiju pogodila u posljednjih nekoliko decenija. Život nije nestao, naprotiv, nove generacije danas borave u ovim vrtićima, a ime slavnog tenisera stalno im je na usnama.

Kako je za N1 ispričala Behrija Grozdanić, direktorica vrtića Krajiška radost u Sanskom Mostu, ova ustanova danas funkcioniše besprijekorno, djeca su sretna i nikada neće zaboraviti ono što je Đoković uradio za njih.

”Vrtić funkcioniše u punom kapacitetu. Blizu dvije stotine djevojčica i dječaka redovno su ovdje. Veselo je i dobro, zadovoljni smo”, ispričala je Grozdanić za N1.

Kako je dodala, uspomena na Novaka i njegovo dobro djelo i dalje živi.

”Novak je napravio nešto veliko. Sve nas podsjeća na Đokovića, svaki novi dolazak u prostorije vrtića budi uspomene na njegovo dobro djelo, svi bi voljeli da nas posjeti’‘, kazala je direktorica Grozdanić.

Dok Nole iz mjeseca u mjesec postavlja nove rekorde i pravi dosad neviđene razlike ispred nedorasle konkurencije, mališani iz ovih bosanskohercegovačkih gradova sanjaju susret s idolom. Možda je vrijeme da Đoković posjeti ova dva grada i osjeti veliku ljubav i poštovanje koju ova djeca osjećaju. Bilo bi lijepo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.

UNICEF
UNICEF
UNICEF
UNICEF
UNICEF
UNICEF
UNICEF