Uskoro elektronska provjera doprinosa za zaposlenike

Vijesti 30. maj 201617:12 > 17:22
N1

Porezna uprava Federacije BiH, u suradnji s Američkom organizacijom za međunarodni razvoj (USAID), sutra u Sarajevu organizira prezentaciju elektronske provjere uplaćenih doprinosa za zaposlenike.

Uz prisustvo direktora misije USAID-a BiH Petera Duffya, premijera Federacije BiH Fadila Novalića, federalne ministrice finansija Jelke Milićević i direktora Porezne uprave FBiH Šerifa Isovića, bit će prikazan video spot “On line provjera doprinosa o novoj usluzi koju će pružati Porezna uprava Federacije BiH svim zaposlenim osobama u Federaciji BiH.

Naime, uskoro će zaposleni građani u FBiH imati mogućnost da se logiraju na web stranicu Porezne uprave i izvrše on line provjeru da li su im poslodavci uplatili doprinose.

Realizacija projekta izvršena je u okviru USAID-ovog projekta FAR koji se provodi u okviru reforme fiskalnog sektora. Na taj način povećava se transparentnost i omogućava građanima da blagovremeno provjere da li njihovi poslodavci zaista plaćaju doprinose na njihove plaće, odnosno da na vrijeme reaguju kako ne bi bili spriječeni da ostvare prava po osnovu doprinosa obaveznog osiguranja, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.