Abdić o istrazi DORH-a: Djelovali smo s hrvatskom vojskom, Armija BiH je čista

Vijesti 03. jun 202214:49 1 komentar
N1

"Državno odvjetništvo Republike Hrvatske provodi izvide jer ima naznaka da je Armija Bosne i Hercegovine tijekom akcije "Oluja" kolovoza 1995. godine ušla na područje Republike Hrvatske", kazala je glavna hrvatska državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek, novinarima 1. juna u Saboru RH.

“Javno je i zna se da je Armija BiH djelovala na području Hrvatske u koordinaciji sa hrvatskom vojskom”, kaže za N1 Hamdija Abdić, ratni komandant 502. Viteške brigade.

“To nije sigurno ja sam na kraju svjedok da nije počinjen nikakav zločin. Ja sam imao 13 poginulih vojnika na području Hrvatske , imali smo preko 100 zarobljenih srpskih vojnika koji su svi otišli u razmjenu, tako da nema tu nikakve sumnje da se desilo nešto što ne bi trebalo da se desi. Međutim, znate kako to ide, politika radi svoje kad im je u interesu oni to potenciraju, kad nije oni to negiraju, ali kada je upitanju Armija tu je sve čisto”

Abdić još dodaje da ne vjeruje kako je on direktni cilj istrage DORH-a.

Iz DORH-a su za N1 odgovorili kako se izvidi ne odnose na Petrovačku cestu, dodajući kako će javnost o tome biti obaviještena čim se za to stvore zakonom propisani uvjeti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare