Abdulah Sidran, Kasim Trnka, Vibor Handžić i Saudin Sivro u Danu uživo

Vijesti 03. dec 202112:28 0 komentara
N1

U Danu uživo danas gledajte:

O trenutnoj političkoj drami na sceni. Dogovorima koji ne nude rješenja po mjeri čovjeka 21. stoljeća. Ekonomskoj krizi i sve praznijim džepovima građana. Kulturi i sredstvima koja nisu odobrena za ekranizaciju drame. U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce. U Danu uživo analiziramo, naš gost akademik Abdulah Sidran.

Rješavanje spora između Bosne i Hercegovine i Republike Srpske nastalog u vezi s dodjelom koncesija prolongirano je jučer na plenarnoj sjednici Ustavnog suda. O Buku Bijela, ekološkoj i političkoj katastrofi u najavi, ali i i aktuelnim pravnim igrarijama oko izbornog zakona razgovaramo sa stručnjakom za ustavno pravo i jednim od pregovarača u Daytonu Kasimom Trnkom.

Preko 25.000 radnika koji plaću primaju iz Budžeta Kantona Sarajevo najavilo je izlazak na ulice. Pregovori sa Vladom počeli ove sedmice, dogovorili jedino naredni sastanak. O zahtjevima Sindikata i mogućnostima Vlade razgovaramo sa predstavnikom Sindikata Saudinom Sivrom i zastupnikom iz vladajuće koalicije u Skupštini KS Viborom Handžićem.

Prema istraživanjima provedenim u okviru projekta „Borba protiv korupcije u porodilištima“ dokazano je da je 50 posto ispitanih porodilja dalo novčana sredstva ili poklon porodilištu, a na mito u porodilištima BiH godišnje se u prosjeku daje više od dva miliona maraka. Tim povodom sa nama Amila Tatarević, predsjednica Udruženja Baby staps.

O premijeri opere “Prodana nevjesta” na daskama Narodnog pozorišta Sarajevo koja je predstavljena kao retrospektivni pogled u naše nastajanje, ali sa novim čitanjem koje je okrenuto prema budućnosti. Razgovaramo sa primadonom sarajevskog pozorišta Ademom Pljevljak.

Budite uz Dan uživo tačno u 16 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!