Abramovič učestvuje u pregovrima Ukrajine i Rusije u Turskoj

Vijesti 29. mar 202211:16 0 komentara
TRT

Reuters javlja da je Abramovič na mirovnim pregovorima Rusije i Ukrajine u Istanbulu. Podsjetimo, glasnogovornik oligarha i milijardera Romana Abramoviča potvrdio je kako sumnjaju da je Abramovič otrovan za vrijeme pregovora Ukrajine i Rusije.

Vlasnik Chelseaja Roman Abramovič danas je viđen kako prisustvuje mirovnim pregovorima Ukrajine i Rusije. Kremlj je ranije rekao da je Abramovič igrao ulogu u mirovnim pregovorima, ali je proces sada samo u rukama pregovaračkih timova dviju strana.

Možda nije ni bio otrovan?

Trovanje se, sumnjaju, dogodilo u Kijevu ranije ovog mjeseca. Time je iz kruga ljudi oko Abramoviča potvrđena priča koju je objavio The Wall Street Journal. WSJ piše kako navodno iza trovanja stoji skupina tvrdolinijaša iz Moskve kojima nije odgovarao kraj rata.

S druge strane, američki obavještajci rekli su da je moguće kako uopće nije otrovan. Novinska agencija Reuters prenosi izjavu neimenovanog američkog dužnosnika koji je rekao da obavještajni podaci sugeriraju da su simptomi koje su doživjeli Roman Abramovič i dvojica ukrajinskih mirovnih pregovarača posljedica “utjecaja iz okoliša”, a ne trovanja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!