Adis i Jasmina u Bundestagu – nova generacija političara koja može doprinijeti

Vijesti 27. sep 202119:48 0 komentara
N1

Ne mogu ni Nijemci bez nas. Šta da se radi. Adis i Jasmina novi su parlamentarci. Njemački.

Adis Ahmetović je rođen u Njemačkoj ali su njegovi roditelji iz BiH. Sa 15 godina je ušao u politiku a sada kao kandidat SPD-a ulazi u Bundestag. Svoje porijeklo nije zaboravio i nastojat će pomoći BiH .

“Ja hoću da se njemački Budestag više bavi sa Balkanom i sa BiH. Sad Schmidt koji dolazi u BiH, on i ja smo u dobrom odnosu u kontaktu, on zna za mene ja znam za njega, cijenim ga i mislim da sa tom kombinacijom Schmidt-Ahmetović – Schmidt u Bosni ja u Bundestagu napravimo za BiH”, kazao je Asid krajem avgusta.

Jasmina Hostert rođena je 1982. godine u Sarajevu. Tokom rata u BiH je ranjena nakog čega je ostala bez ruke.Zbog infekcije rane hitno je prebačena u Njemačku. Tamo je nastavila školovanje i život. U politiku je kaže ušla kako bi pomogla ljudima da savladaju prepreke.

“Ja ću sve uraditi da BiH krene putem prosperiteta da Njemačka uloži napore kako bi BiH postala dio EU. To je već jedan duži cilj i stvarno se nadam da ćemo tu biti uspješniji i moći dostići dosta više nego do sada. Bosna je zaslužila da uđe u EU, jer BiH živi ili stoji iza tih vrijednosti Evrope”, istakla je.

Josip Juratović, njihov stranački kolega kaže kako su oni izabrani da predstavljaju volju njemačkih birača ali isto tako da će razvijati određeni senzibilitet prema regiji .

“Biću uz njih u tom kontekstu da budu , da nisu pristrasni i da se strogo drže demokratskih principa i demokratsih pravila igre i u tom smislu pomognu BiH, ne samo BiH već i drugim krajevima u regiji, tako da je sigurno to nova generacija političara koja može mnogo toga doprinjeti”, kazao je Juratović.

Jasmina i Adis danas su u Berlinu na sastanku stranke nakon izbora, ali ranije su istakli kako će činiti sve za prosperitet BiH, lobirati te pomagati BiH koliko budu mogli.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!