Adnan Hasković u novom crnogorskom filmu “Zaliv”, snima i za Netflix (FOTO)

Vijesti 07. apr 202210:11 > 11:53 0 komentara
Facebook/Adnan Hasković

Snimanje novog filma "Zaliv" crnogorskog režisera​ Draška Đurovića, nastavljeno​ je 30.marta u Boki Kotorskoj. Ova nostalgična ljubavna priča smještena je pred samo početak Prvog svjetskog rata, dok je Boka Kotorska bila pod Austro-Ugarskom. Glavne uloge u ovom filmu igraju bh. glumci Adnan Hasković i Muhamed Hadžović.

Hasković u filmu nosi brkove i priča autentičnim crnogorskim naglaskom.

“Bilo je teško nostiti se sa tim brkovima. Morali smo biti autentični. Volim dobiti priliku za transformaciju. Uz mnog kolegu Muhameda Hadžoviića, igram drugu glavnu ulogu. Uloga Marka koju igram je privržen svojoj zemlji. Neko ko pokušava da doprinese da se njegova zemlja oslobodi Austrougarske i u savezu je sa Engleskom. Želi doći do kralja Nikole. Događaji su pred Prvi svjetski rat i atentat na Ferdinanda. Mogu reću da je moj lik čovjek iz naroda, srčan i hrabar i imponuje mi da igram taj karakter, da se boriš za ideale i druge ljude. Ne mogu vam baš sve otkriti” – kaže Hasković.

Facebook/Adnan Hasković
Facebook/Adnan Hasković
Facebook/Adnan Hasković

Ekipa je odradila odličan posao. Snimanje filma se nastavlja u septembru ove godine i ionda ih očekuje montaža i postprodukcija.

“Sigurno ćemo naredne godine gledati film. Mislim da će publika uživati. To je u isto vrijeme i ljubavna drama i politički triler. Ima tu smiješnih scena. Mi smo koncentrisani da uradimo dobar posao, a ostalo je do produkcije. Poznavajući ih, film će biti na velikim festivalima i regionalna premijera. Nadam se da će biti i u Sarajevu” – dodaje Hasković.

Film koji snima je “Umri prije smrti” Ahmeda Imamovića, uskoro će snimiti završne scene u Istanbulu.

“Onda idu pripreme za jedan Netflixov film. Snima se u Kotoru u Crnoj Gori. Samo u toj seriji neću imati brkove” – rekao je za kraj razgovora Hasković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!