Advokat Fahrudina Ramića: Vještački se kreira uznemirenje javnosti

Vijesti 21. jun. 202112:56 > 13:20
Podijeli:
Izvor: Faktor.ba

Odluka o puštanju na slobodu Fahrudina Ramića, supruga Alise (Mutap) Ramić bila je očekivana, rekao je za N1 njegov advokat Goran Dragović. Dragović navodi da je Fahrudin Ramić jutros ispitan uz prisustvo advokata Nine Kisić, i njega lično u policijskoj upravi Ilidža, nakon čega je odmah pušten na slobodu.

“Nastojaću da parafraziram. Stavlja mu se na teret da je nepoznatog dana, na nepoznatom mjestu u nepoznato vrijeme, na njemu poznat način uputio neku prijetnju prema gospodinu Murizu Memiću”, kaže Ramićev advokat.

Upravo zbog ovih navoda, dodaje Dragović, njegov klijent nije ni predat u nadležnost Tužilaštva KS, jer je to, pojašnjava, poprilično neodređeno.

Za advokata Dragovića koji zastupa i Fahrudinovu suprugu Alisu, indikativno je vrijeme prijave, odnosno privođenja.

“Obzirom da je jutros održano ročište za određenje mjere pritvora, odnosno produženje mjera u predmetu Hasan Dupovac i dr. Ovo je upravo jedan od načina na koji se, slobodno to mogu reči, a rekao sam i na ročištu, vještački kreira tačka D-uznemirenje javnosti”, tvrdi advokat Dragović.

Što se tiče Ramićeve supruge, Alise, rođene Mutap, advokat je potvrdio da se se nalazi u Tuzli jer tamo postoje uslovi za njen smještaj. U ovom trenutku odbrana čeka prismeni otpravak Rješenja kojim je donsena odluka o njenom pritvoru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar