Advokati odbrane odustali od unakrsnog ispitivanja Muriza Memića

Vijesti 16. dec 202109:41 > 11:26 2 komentara
Muriz Memić
Muriz Memić (N1)

U Sarajevu je danas nastavljo suđenje u slučaju Dženan Memić. Kako javlja reporter N1, odbrana je odustala od unakrsnog ispitivanja oca Muriza Memića.

Nakon izlaska iz sudnice Memić je u obraćanju javnosti poručio kako je licemjerno da ga danas pozdravljaju advokati i izjavljuju saučešćce, u odnosu na njihovo dosadašnje ponašanje.

“Ranije su tvrdili da imaju hiljadu pitanja za mene, a evo nisu imali nijedno”, kazao je on.

Advokat porodice Memić, Ifet Feraget dodao je kako se treba čuvati unakrsnog ispitivanja.

“Najracionalnija odluka, koju bi racionalni advokat mogao donijeti, jeste ova da odustanu od unakrsnog ispitivanja”, istakao je Feraget.

Inače, na samom početku nastavka suđenja predsjedavajući Sudskog vijeća Branko Perić obratio se odbrani ističući kako ima loše iskustvo sa unakrsnim ispitivanjima jer se najčešće gubi cilj ili se bespotrebno zamaraju svjedoci zbog čega je zatražio posebno razumijevanje prema svjedoku u ovom predmetu.

Branilac Zijada Mutapa i Alise Mutap Ramić, Goran Dragović je nakon toga istakao da odustaju od unakrsnog ispitivanja, a nakon detaljne analize iskaza svjedoka Muriza Memića u ranijem postupku jer, kako je istakao Dragović, njegov iskaz nema dodirnih tačaka sa činjeničnim opisom optužnice.

Advokati odbrane su sličnan stav najavili i za većinu drugih svjedoka.

Odbrana Hasana Dupovca je navela da odustaje od ispitivanja iz razloga relevantnosti i toga što se, smatra odbrana, medijski prostor ispuni stvari koje bespotrebno opterećuju proces.

Za naredni put Tužilaštvo BiH je najavilo ispitivanje svjedoka: Arijane Memić, Nedžada Hrvata i Velibora Ristivojevića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare