Afera “Korona ugovori”: Proširena istraga na firme povezane s Bojićem i radnike

Vijesti 14. okt 202110:08 0 komentara
N1

Posebno odjeljenje Republičkog javnog tužilaštva proširilo je istragu i protiv Slavka Bojića, direktora firme "Procontrol" i na firme koje su bile povezane s firmom osumnjičenog. Kako je rekao advokat Miloš Stevanović, tužilac ispituje druge povezane osobe, knjigovodostvene radnike i dr.

“Istraga je proširena. Imamo siutaciju da se Saša Marković sumnjiči za zaloupotrebe u Bolnici u Doboju, a kod Salvka bojićča imako situaicju da tužilac ispituje druge povezane osobe , knjigovodstvene radnike itd. Kod Slavka Bojića istina je da je bio prebačen na UKC, ali nisu nam usvojeni zahtjevi da Bojić, s obzirom da ima leukemiju, bude liječen tamo. Insistirat ćemo na tome”, rekao je Stevanović.

Naveo ja kako se prijedlog za produženje pritvora nalazi na 158 strana, ali da odbrana i dalje smatra da nema razloga za produženje pritvora. Dodao je kako je tužilac za Bojića i Markovića tražio pritvor jer treba ispitati još četiri osobe.

“Tužilac se i dalje bavi pitanjem marži smatrajući da su bile nesrazmjerno velike. Glavni problem je što tužilac tvrdi da nije moglo postojati zaključenje ugovora o konzorcijumu jer ni firme Bojića ni Markovića nisu bile registrovane za obavljanje trgovine medicinskom opremom. Ali, bili su u konzorciju sa firmom Promeding i gospodinom Dubravcem koji je također jedan od osumnjičenih. Tužilac osporava je iko mogao samoinicijatvino dostavljati  ponude stalno zaboravljajući da je tada bila korona i da nijedna maska nije mogla da se naruči”, kazao je Stevanović.

Osim za Bojića i Markovića, republičko tužilaštvo zatražilo je produženje pritvora za Branislava Zeljkovića, smijenjenog direktora Instituta za javno zdravstvo RS i Dragana Dubravca direktora “Promedinga”.

Novinarima nije dozvoljeno prisustvo na ročištu osumnjičenima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!