Ahmed Džubur i Damir Nikšić gosti Dana uživo

Vijesti 05. apr 202112:39 0 komentara
N1

„Dan uživo“ ovog ponedjeljka posvećen aktuelnim temama, prije svega borbi protiv koronavirusa, te onima koji su u toj borbi zakazali. Donosimo reakcije na današnji sastanak ministra zdravstva KS sa upravom KCUS-a, pratimo najavljene proteste članova udruženja „HORECA“ u Banjaluci.

Čime su nezadovoljni poljoprivrednici, može li domaća proizvodnja pobijediti konkurenciju iz uvoza, hoće li se podsticaji za poljoprivredu dijeliti ravnomjernije, šta misli o zahtjevu za kontrolu cijena životnih namirnica – razgovaramo sa Ahmedom Džuburom, predsjednikom Odbora za privredu i poslanikom DF-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Damir Nikšić, samostalni zastupnik u Skupštini KS, za „Dan uživo“ govori o novoj aferi sa respiratorima na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, epidemiološkoj situaciji, izboru gradonačelnika Sarajeva, posljedicama lockdowna na privredu.

Sutra, na dan oslobođenja Grada Sarajeva, grupa građana i aktivista organizuje proteste protiv odgovornih političara u BiH koji kasne sa nabavkom vakcina. Kako će protesti biti organizovani, šta su zahtjevi građana – objašnjava Iskra Leko.

Probleme sa neusvajanjem budžeta grada Banjaluka, proteste ugostitelja najavljene za danas, ublažavanje mjera borbe protiv koronavirusa u RS, pokretanje optužnice protiv ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača – komentarišemo sa novinarom Vladimirom Kovačevićem.

Muzički gost „Dana uživo“ ovog ponedjeljka je Darko Jelisić, Sarajlija nastanjen u Njujorku. Pričamo o grupama „Rusija“, „Major“ i „Sikter“ u kojima je nekada svirao, ali i novim muzičkim projektima kojima je zaokupljen ovih dana.

Neće izostati ni svjetske i sportske aktuelnosti, servisne informacije…

Sa vama do 18:30 sati Dalibor Mrdić.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!