Aida Ćorović tužila člana Stranke pravde i pomirenja Admira Muratovića

Vijesti 19. nov 202115:47
Podijeli:
Izvor: N1

Građanska aktivistkinja Aida Ćorović i njen advokat Aleksandar Olenik saopštili su danas da su podnijeli tužbu protiv člana Stranke pravde i pomirenja Admira Muratovića za povredu časti i ugleda zbog, kako navode, laži i uvreda koje godinama iznosi na njen račun.

Na konferenciji za novinare u Medija centru, Ćorović je kazala da Muratović nju već godinama optužuje da je opljačkala jedan fond, što on naziva „aferom veka“.

Prema njenim riječima, Novi Pazar je prije 15 godina dobio donaciju od Luksemburga, koju je u tom trenutku obezbijedio predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin.

„Prva donacija je iznosila nešto oko sedam miliona eura i on je bio namenjen za vodosnabdevanje Novog Pazara, zdravstvo i školstvo. A druga faza donacije je iznosila oko četiri miliona eura i bila je namjenjena isključivo za rekonstrukciju vodovoda“, kazala je Ćorović.

Prema njenim riječima, ta donacija je bila poklon i ona nije imala pristup tom novcu.

Dodala je da je ona nekoliko mjeseci vršila dužnost predsednice Upravnog odbora JKP „Vodovod i kanalizacija“ a, kako je navela, tu dužnost je tražila da obavlja volonterski i „nijedan dinar nije uzela za to“.

Njen advokat Aleksandar Olenik kazao je da vjeruje da je Muratović primio tužbu i da ima rok od 30 dana da se izjasni pismeno, a nakon toga i na sudu.

On je naveo da će Muratović prvi put imati priliku da pokaže dokaze koje do sada nije pokazao.

Olenik je rekao da oni traže „simboličnih“ milion dinara i dodao da će „ono što će dobiti biti još simboličnije od toga“.

„Deset godina kampanje (protiv Ćorović) ne može da potre jednom presudom, pogotovo ako presuda bude medijski zaklonjena i u nekoj fioci u sudu“, rekao je i dodao da zbog toga žele da unaprijed najave u medijima šta će biti.

Olenik je pozvao novinare da prisustvuju suđenjima, navodeći da prisustvo novinara na suđenjima ne predstavlja pritisak na sudstvo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar