Aida Smajić: Otvaranje Konzulata BiH u Novom Pazaru do kraja godine

BiH 08. mar 202116:07
Podijeli:
Novi Pazar
Izvor: Novi Pazar (N1)

Ambasadorka Bosne i Hercegovine u Srbiji, Aida Smajić, rekla je da očekuje da će do kraja ove godine u Novom Pazaru biti otvoren Generalni konzulat BiH što će doprinijeti unaprijeđenju odnosa.

Tokom prve zvanične posete jednog ambasadora Bosne i Hercegovine Novom Pazaru, ona je novinarima poslije razgovora s gradonačelnikom, Nihatom Biševcem, rekla da su međudržavni odnosi dobri, ali da se mogu unaprijediti.

Ambasadorka Bosne i Hercegovine u Srbiji, Aida Smajić, rekla je da očekuje da će do kraja ove godine u Novom Pazaru biti otvoren Generalni konzulat BiH što će doprinijeti unaprijeđenju odnosa. rekla je Smajić.

Navela je da je Vlada Srbije saglasnost za otvaranje konzulata dala “nakon godinu i po dana kako je podnijet, a mi smatramo da je to dobra politička odluka i pozdravljamo je“.

Gradonačelnik Biševac je rekao da će otvaranje konzulata biti od velikog značaja za građane i ubrzati obavljanje administrativno-pravnih poslova.

“Značaj otvaranja konzulata je višestruk, kako za dve države, tako i za same građane. Doprineće institucionalnoj povezanosti i povećanju saradnje u privrednoj, kulturnoj i svim drugim oblastima“, rekao je Biševac.

Najavio je da će u Novom Pazaru uskoro biti otvoreno i predstavništvo Turske.

Komentari

Vaš komentar