Akcija “Diablo 2” u BiH: Na meti međunarodni trgovci narkoticima

Vijesti 27. apr 202209:11 > 09:11 0 komentara
Granična policija BiH/ Arhiv

U nekoliko gradova u Bosni i Hercegovini po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine realizira se akcija u predmetu borbe protiv međunarodnog kriminala u predmetu kodnog naziva "Diablo 2".

Postupajući po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski djelatnici Granične policije BiH, vrše lišenja slobode i pretrese na više lokacija na području Sarajeva i drugih gradova u BiH.

Aktivnosti se provode u okviru predmeta u kojem je ostvarena saradnja sa strukturama Europola, Eurojusta i zemalja Evropske unije (EU).

“Prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni u ovom predmetu su duži vremenski period vršili krijumčarenje u Bosnu i Hercegovinu i dalju distribuciju prema ilegalnom narko-tržištu zemalja sjeverne Evrope, velikih količina opojne droge marihuana-‘skunk’, koje su krijumčarene u količinama od više stotina kilograma, kao i drugih opojnih droga, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu dostiže velike iznose i na taj način sticali nezakonitu imovinsku korist, koju su između ostalog, ulagali u kupovinu različite imovine u BiH”, navedeno je u saopćenju Tužilaštva.

Osumnjičeni se terete za krivična djela organizovanog kriminala, neovlaštenog prometa opojnih droga i pranja novca.

Nakon što osumnjičeni budu dovedeni postupajućem tužiocu, bit će ispitani i tužilac će odlučiti o daljim aktivnostima u predmetu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!