Akcija Federalne uprava policije, uhapšena jedna osoba, u toku pretresi

Vijesti 25. mar 202111:10 > 11:12 0 komentara
N1

Policijski službenici Federalne uprave policije od ranih jutarnjih sati, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zaničko-dobojskog kantona, poduzimaju aktivnosti iz svoje nadležnosti na realizaciji operativne akcije kodnog naziva "RIO", vezano za dokumentovanje lica i krivičnog djela "Nedozvoljenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Zavidovićima vrši se pretres stana i pratećih objekata na području općine Zavidovići koje koristi osumnjičena osoba, koja je danas uhapšena prilikom realizacije spomenutih aktivnosti, a isto je od ranije poznato policijskim organima.

Prilikom pretresa do sada je pronađena i oduzeta oprema za laboratorij namjenjen za uzgoj opojne droge „Cannabis Sativa L“, cca. 1 kg zeljaste materija koja asocira na opojnu drogu „Cannabis Sativa L“ pripremljenu za dalju uličnu prodaju, cca 0.5 kg materije koja asocira na opojnu drogu „Amfetamin“, automatska puška i municija za istu, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

FUP
FUP
FUP
FUP
FUP
FUP
FUP
FUP

Uhapšena osoba će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije u Zenici uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, u zakonskom roku biti predato na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

Značajnu podršku prilikom provođenja današnjih aktivnosti pružaju pripadnici Policijske uprave Zavidovići, Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!