Akcija “Transporter”: Uhapšeni inspektor MUP RS i bivši savjetnik Mektića

Vijesti 16. nov. 202110:31 > 11:178 komentara
Podijeli:
Izvor: N1

U velikoj akciji "Transporter" koju provodi MUP RS u saradnji sa SIPA-om, MUP-om TK i MUP-om KS uhapšeno je devet osoba među kojima je i bivši savjetnik ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića Bojan Cvijetić. Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač kazao je kako je uhapšen i jedan inspektor MUP-a RS.

“Jutros je uhapšen jedan naš inspektor koji je ranije suspendovan. Ono što je još gore, prema nekim informacijama koje imamo, je da neće biti jedini. Mi smo krenuli da ‘čistimo smeće ispred svoga praga’ što se kaže u narodu”, rekao je Lukač.

Pozvao je i druge agencije da učine isto, pogotovo u borbi protiv trgovine narkoticima.

“Svi pripadnici MUP-a koji imaju bilo kakve veze pri pomaganju kriminalcima, saradnji s njima ili na bilo koji način učestvuju u činjenju krivičnih djela bit će uhapšeni. Nikome neće biti oprošteno i ništa neće biti prikriveno. Ovim putem im kažem da se pripreme jer ćemo ih otkriti. Najprije želimo čistiti ispred svog praga pa čitavu RS jer moramo da se borimo protiv najtežih krivičnih djela a to je sigurno organizovani kriminal i zloupotreba droga”, rekao je Lukač.

Podsjetimo, tokom vikenda je lišen slobode i savjetnik Milorada Dodika zbog posjedovanja droge.

Pretresi se vrše na 20 lokacija u Bosni i Hercegovini. Akcija se provodi po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar