Akcije SIPA-e u predmetu Bosnalijek: Dvije osobe uhapšene, pet na saslušanju

Vijesti 06. dec 202115:02 > 15:041 komentar
Podijeli:
Izvor: N1

Dvije osobe privedene su u današnjoj akciji SIPA-e koju su proveli na području Kantona Sarajevo i Konjica, a u okviru istrage malverzacija u kompaniji Bosnalijek. Pet ih je na saslušanju u svojstvu osumnjičenih.

Pretresi stambenih objekata i fizičkih lica na četiri lokacije kao i pretrese poslovnih objekata pravnih lica na pet lokacija još traju.

Privedene osobe su provedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih.

“Takođe u sklopu navedenih aktivnosti uručeni su pozivi za pet osumnjičenih osoba, koje se trenutno nalaze u prostorijama SIPA-e gdje će biti ispitani u svojstvu osumnjičenih. Aktivnosti policijskih službenika još uvijek su u toku”, saopćeno je iz SIPA-e.

Među osobama koje su trenutno u SIPA-i je i direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović. Kako je ranije saopćeno iz Tužilaštva BiH, osobe se terete za krivična djela organiziranog kriminala, pranja novca, zlouporabe položaja i financijskog kriminala u okviru koje je evidentirana nezakonita imovinska korist u višemilionskom iznosu. Akcija Trik provodi se po nalogu Suda BiH, a pod nadzorom dežurnog tužioca.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar