Aktivan dan Olivera Varhelyija u BiH: Čekaju ga brojni sastanci

Vijesti 24. nov 202113:01 > 13:24 0 komentara
Anadolija

Oliver Varhelyi, evropski komesar za politiku susjedstva i proširenja, danas boravi u Bosni i Hercegovini, gdje se, prije svega, sastao sa članovima Predsjedništva BiH.

Sastanak evropskog komesara Varhelyia sa članovima Predsjedništva BiH počeo je jutros u 10:30 sati.

Iako se ranije špekulisalo da ovom sastanku neće biti pristuan Milorad Dodik, on je prisutan zajedno sa Komšićem i Džaferovićem.

Kako je evropski komesar napisao na svom Twitter nalogu, prevazilaženje unutrašnje krize u BiH, bila je jedna od tema njegovog razgovora sa članovima Predsjedništva BiH.

Nakon sastanka, Varhelyi je otišao na sastanak u Vijeće ministara BiH, gdje je sa predsjedavajućim Zoranom Tegeltijom, ministrom finansija i trezora Vjekoslavom Bevandom, te ministrom sigurnosti Selmom Cikotićem održao razgovore.

“BiH više nema vremena za gubljenje”, poručio je nakon ovog sastanka.

Varhelyi je potom stigao u zgradu Delegacije EU, gdje se sastaje sa predstavnicima opozicije iz RS i FBiH.

U Sarajevu je predviđen i razgovor sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom, a u popodnevnim satima će razgovarati i sa predsjednicom RS, Željkom Cvijanović. Tom sastanku će prisustvovati i član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

Uoči same posjete BiH, Oliver je istakao da od bh. lidera očekuje da se vrate u institucije i da podrže njihov rad umjesto da ih blokiraju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!