Aktuelne teme i zanimljivi gosti u današnjem “Danu uživo”

Vijesti 27. sep 202213:14 0 komentara
N1

Ne propustite ni današnje izdanje Dana uživo uz pregled svih aktuelnosti iz zemlje, regije i svijeta.

U Mostaru je danas dan žalosti i posljednji ispraćaj tragično stradale porodice Krstić koja je u subotu oko 20 sati poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu M-17. Ekipa N1 danas je u Mostaru.

Postoji li granica u izbornoj kampanji? Šta se tačno definira kao govor mržnje? Nakon skandaloznih riječi koje je Sebija Izetbegović izgovorila u na predizbornom skupu SDA, Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a, odlučio je podnijeti prijavu CIK-u. O svemu danas izvještava naša Tina Jelin Dizdar.

Nakon što je državna tužiteljica Diana Kajmaković osvanula na američkoj crnoj listi, Damir Arnaut, predsjednik Privremene istražne komisije za rad pravosuđa i zastupnik u PS BiH, nazvao ju je najkorumpiranijom osobom u pravosuđu nakon Gordane Tadić. Zašto ime tužiteljice na crnoj listi nije iznenađenje za komisiju, kako će se ovo odraziti na izbor glavnog tužioca, neka su od pitanja za Arnauta u Danu uživo. Naša tema su i predstojeći izbori.

U izbornom dijelu Dana uživo razgovaramo sa predsjednikom Stranke penzionera/umirovljenika BiH Dževahidom Sokićem. Kakva su očekivanja ove stranke od izbora, zašto su se ujedinili sa Narodom i pravdom, te zašto daju podršku Denisu Bećiroviću pitamo danas u našoj emisiji.

U komentaru društveno političkih aktuelnosti danas ćemo pozdraviti i novinara Seada Numanovića.

Saznajte i sve detalje spektakularnog koncerta legendarnog Stinga, koji će biti održan u nedjelju 02. oktobra u sarajevskoj Zetri.

Ne propustite vijesti iz svijeta, kao ni naš sportski blok.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!