Aleksandar Hemon gost Novog dana na N1

Vijesti 18. aug 202216:16 0 komentara
N1

U Novom danu slušamo i razgovaramo o muzičkom alter egu Cielo Hemon - Aleksandra Hemona, međunarodno poznatog i nagrađivanog pisca i scenariste, Sarajlije s adresom u Americi. Hemon u Novom danu govori u ulozi muzičkog producenta, ali svega onoga što Aleksandar jeste godinama.

Kako njemački mediji izvještavaju o kao nikada do sada iznerviranom Schmidtu?Kakve su reakcije na dolazak pripadnika Bundesfera u našu zemlju? Sve aktuelnosti sa njemačkog govornog područja donosi Mehmed Smajić – novinar DW.

Trebala je ovo biti rekordna godina za maslinare i pčelare u Hercegovini. Velika očekivanja osujetili su požari. Štete se još uvijek zbrajaju. Proizvođači meda i maslinovog ulja se nadaju pomoći vlasti. Poznati pčelar iz Konjica Avdo Duranović i Josip Matić iz sela Broćanac – poznatog po najstarijim zasadima maslina govore o problemima koje su napravili požari.

Učenici više neće morati da „uče napamet“, već će usvajati funkcionalna znanja, đačke torbe će biti lakše, nastavnici će prestati sa praksom da diktiraju na časovima, sadržaji različitih predmeta će biti povezani, opterećenje učenika će se smanjiti, a škola će postati zanimljivija uvođenjem velikog broja izbornih programa i vannastavnih aktivnosti – ovako bi trebalo izgledati reformisano obrazovanje koje se obećava od nove školske godine. U toku su izmjene kurikuluma. Kako one protiču pitamo Senadu Halilović – iz Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja KS i Azru Nizić višu saradnicu u Institutu.

Rukomet se vraća u Kanton Sarajevo, i to na velika vrata. Visit Sarajevo Cup počinje sutra a okupit će neka od najvećih rukometnih imena regiona na jednom mjestu. Tri tima iz Bosne i Hercegovine i tri iz inostranstva odigrat će rukometni turnir s ciljem povratka rukometa u glavni grad Bosne i Hercegovine. S tim u vezi, iz RK Vogoća, u funkciji organizatora sa nama je Enid Tahirović, legenda bh. rukometa i trener golmana RK Vogošća.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08-11h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!