Vučić odgovorio na izjave Turković o vakcini koju je donirao Federaciji BiH

Vijesti 02. mar. 202111:53 > 12:127 komentara
Podijeli:
Izvor: N1

Nakon obraćanja javnosti članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika Srbije na sarajevskom aerodromu, uslijedila su pitanja novinara pa i ono o izjavi ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković o tome da je vakcina koju je donio Vučić danas kao poklon za BiH proizvedena je u Indiji

Vučić je upitan i da prokomentariše to da li Srbija radi posao Evropske unije, u smislu da snabdijeva vakcinama regiju.

Ne pada mi na pamet da radim posao EU. Ponašamo se normalno – kao komšije i prijatelji i ništa više ne tražimo, čak ni zahvalnost. Zamislite tu dozu bezobrazluka u tezi kad nešto EU donira onda je to solidarnost i onda je to dobro, a kada uradite ono što EU nije uradila, onda je to dominacija a nije solidarnost. Kakva je to bolest. Ne govorim političkim jezikom, ali sit sam tih šupljih priča u kojima kad jedni urade jedno onda je to divno, a kad uradite više ili isto, onda to ne valja. Od EU smo se nadali vakcinama, nismo ih dobili. Nijednu. Ni vi u Sarajevu, ni mi u Beogradu. Zahvalićemo se EU kad dobijemo prve doze od COVAX-a i uvijek ćemo da kažemo hvala. I Srbija i BiH se nalaze na evropskom putu. Ne radimo njihov posao, već radimo ono što bi normalan čovjek i komšija uradio“, istakao je Vučić.

Odgovorio je i na izjavu Turković da su vakcine koje je donio Vučić proizvedene u Indiji i da ova indijska vakcina nema dozvolu za upotrebu u Evropi.

Ne mislim da je problem u vakcini, AstraZeneca je odlična, problem je u tome kad god je u pitanju Srbija ili ja kao Aleksandar Vučić, onda uvijek mora da postoji nešto što ide direktno ili usput da kaže da su namjere bile drugačije. Kakve namjere imam u Sarajevu, kakva dominacija? Kad ljudi ne znaju šta da kažu, onda lupe šta im padne na pamet“, istakao je predsjednik Srbije.

Komentari

Vaš komentar