Aljoša Čampara: Osipanje se neće zaustaviti sa Semirom Efendićem!

Vijesti 26. apr. 202115:10 > 15:165 komentara
Podijeli:
Izvor: Facebook

Načelnik sarajevske Općine Novi Grad Semir Efendić objavio je danas podnio neopozivu ostavku na mjesto člana Glavnog odbora SDA i potpredsjednika Općinskog odbora SDA Novi Grad Sarajevo a na tu vijest reagovao je i federalni ministar policije i bivši član Predsjedništva SDA Aljoša Čampara.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, koji je kao nosilac liste za Kanton Sarajevo osvojio ogroman broj glasova kao kadar SDA, danas je pod pritiskom politike nepotizma, korupcije, mita, laži, lopovluka i čega sve ne, odlučio napustiti SDA. Efendić je krenuo stopama svih onih odvažnih kadrova SDA kojima su legitimitet davali građani na izborima, a ne stranački vrh. Osipanje se neće zaustaviti sa Semirom Efendićem!“, istakao je Čampara.

“U ovu borbu krenuli smo zajedno prije nešto više od godinu dana. Htjeli smo bolju SDA, onu koja će dati šansu mladim, obrazovanim, sposobnim ljudima, htjeli smo popravljati stanje radom, ali bolesna ambicija dijela ljudi iz vrha stranke koji su o tome donosili odluke to nisu vidjeli kao ispravan put. Njihova percepcija ispravnog već godinama urušava SDA. Zbog njihove pogrešne percepcije i politika SDA je krenula putem koji je sušta suprotnost od principa koje je zagovarao rahmetli Alija Izetbegović“, rekao je.

“Potop na zadnjim izborima”

Kazao je Čampara i da je SDA istjerala Konakovića, njega, Musića i mnoge druge sposobne kadrove, a sada i Efendića.

“Njihovo vođenje politike dovelo ih je do potopa na zadnjim lokalnim izborima u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Bihaću i svim drugim većim centrima, izgubili su sada i Novi Grad kao jedinu bazu u Sarajevu koje im život znači i za koje su bili spremni trgovati i državom“, kazao je.

Semir je često bio hrabar više od onog što je dozvoljavala Centrala SDA koja je njegovala jednoumlje i poltronstvo. Ogolio je jedno učmalo stanje unutar SDA objavom snimka afere ‘Asim’ i time ohrabrio mnoge koji su nakon toga konačno počeli biti svoji, a ne raznih ‘braca i seka’“, istakao je.

Čestitao je Efendiću na ovoj hrabroj odluci, kako je naveo te je rekao da je siguran da će u vremenu koje slijedi uspješno sarađivati, kao i da najbolje tek dolazi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar