Ambasada Rusije: Posredujemo u nabavci vakcina u BiH

Vijesti 25. mar 202115:25 2 komentara
Anadolija

Press služba Ambasade Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini odgovorila je na upit N1 o nabavci vakcina "Sputnik V" iz Rusije, a poručili su kako je Ambasador Rusije u Bosni i Hercegovini Igor Kalabuhov održao razgovore sa rukovodstvom Bosne i Hercegovine, Vijeća ministara i bh. entiteta o isporuci vakcina u BiH.

“U vezi s Vašim zahtjevom htjeli bismo Vas obavijestiti da je tema isporuke vakcina u Bosnu i Hercegovinu dotaknuta u skoro svim razgovorima koji je Ambasador Rusije u Bosni i Hercegovini Igor Kalabuhov održao s rukovodstvom Bosne i Hercegovine, Vijeća ministara BiH i bh. entiteta”, navodi se u odgovoru Ambasade Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini.

Navedeno je kako je o tome posebno razgovarano s ministricom civilnih poslova BiH Ankicom Gudeljević, kao i predsjednicima Vlada RS Radovanom Viškovićem i FBiH Fadilom Novalićem.

“U skladu s postojećim nadležnostima uloga Ambasade je pružanje moguće pomoći u uspostavljanju direktnih kontakata između organa vlasti BiH, kao i određenih komercijalnih kompanija s Ruskim fondom direktnih investicija”, navodi se u odgovoru Ambasade Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare