Ambasada SAD-a nema informacija o novim sankcionisanim privrednim subjektima

Vijesti 19. jan 202216:30 0 komentara
Fena

Nakon što su se u javnosti i na nekoliko internet portala pojavile informacije i liste o novim sankcionisanim privrednim subjektima iz Republike Srpske, za N1 su odgovorili iz ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

“Nemamo informacija o listi na koju se referirate. Sve informacije o posljednjim aktivnostima poduzetim od strane Ureda za kontrolu imovine stranaca (OFAC) Ministarstva finansija SAD-a su dostupne na zvaničnoj web stranici”, kazali su nam iz ambasade SAD-a.

Sjedinjene Američke Države spremne su da koriste sve raspoložive sankcije kada su ugroženi sigurnost i stabilnost BiH, kada postoji značajan rizik opstrukcije provođenja Dejtonskog sporazuma ili kada su u pitanju očigledna i ozbiljna kršenja vladavine zakona, kao što je korupcija.

Ured za kontrolu imovine stranaca (OFAC) Ministarstva finansija SAD-a, donosi i provodi ekonomske i trgovinske sankcije, uključujući i režim sankcija za Zapadni Balkan, koji se temelji na ciljevima vanjske politike SAD-a i nacionalne sigurnosti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!