Ambasador Slovenije u BiH provozao tramvaj u sklopu kampanje “I Feel Slovenia”

Vijesti 01. okt 202111:09 > 11:10 0 komentara
F.Z. / N1

Ambasada Republike Slovenije je povodom obilježavanja 30 godina nezavisnosti Republike Slovenije i drugog predsjedavanja Republike Slovenije Vijećem Evropske unije, danas započela tromjesečnu promocijsku kampanju "I Feel Slovenia" na tramvaju u Sarajevu i autobusima u Banjoj Luci, Tuzli i Mostaru. Ovo ujedno predstavlja i doprinos slovenske ambasade Evropskoj sedmici mobilnosti.

Tom prilikom je organizirana prva promotivna vožnja brendiranim tramvajem isključivo za ambasadore, šefove misija međunarodnih organizacija akreditiranih u Bosni i Hercegovini i visoke državne predstavnike u Bosni i Hercegovini.

Ambasadori i šefovi misija su se 1. oktobra 2021. godine u 8:15 sati okupili ispred slovenske ambasade na privremenoj tramvajskoj stanici “I Feel Slovenia”. Nakon vožnje tramvajem uslijedio je prijem u Dvorani Ambasade Republike Slovenije, Ivana Kobilca.

F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1

Ambasador Slovenije Damijan Sedar rekao je za N1 da je promocijska turneja počela danas sa tramvajem u Sarajevu i sa autobusima u Banjoj Luci, Tuzli i Mostaru u svrhu obilježavanja 30 godišnjice samostalnosti Slovenije njenog i drugog predsjedavanja Vijećem Evrope.

Nama je državni praznik u junu, ali poštujući Covid mjere pomjerili smo za jesen. Umjesto klasičnog prijema, odlučili smo se za ovu promociju sa sloganom ‘I Feel Slovenia’“, rekao je Sdar.

Ponekada se neke stvari trebaju uraditi i malo drukčije i vidimo kako je ovo ispalo lijepo. Ideja je došla spontano. Prostor naše ambasade je pored tramvajske pruge i kad sam gledao tramvaje kako prolaze, pa stresu zgradu, onda sam se odlučio za onog koji ne uznemirava i da ga obojimo u promotivne boje Slovenije sa podrškom sponzora“, kazao je ambasador Slovenije u BiH.

Rekao je i da je i on vozio tramvaj i da je to bilo lijepo iskustvo i da je oduševljen i Sarajevom, ali i tramvajem.

Ova promocijska kampanja Slovenije će se odvijati u četiri grada do kraja ove godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!