Ambasadorica BiH na ručku koji je organizovala prva dama Francuske (FOTO)

Vijesti 06. sep 202215:13 2 komentara
MVP BiH

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Francuskoj Bojana Kondić Panić sudjelovala je 5. septembra 2022. godine u Jelisejskoj palati na ručku koji je u čast žena ambasadora akreditovanih u ovoj zemlji organizovala prva dama Republike Francuske Brigitte Macron. Prisutne je pozdravio i kratko se obratio predsjednik Republike Francuske Emmanuel Macron.

Događaju je prisustvovala i ministrica evropskih i vanjskih poslova Republike Francuske Catherine Colonna sa kojom je ambasadorica Kondić Panić razgovarala o bilateralnoj saradnji između Bosne i Hercegovine i Republike Francuske i načinima za njeno unapređenje, kao i aktualnim političkim i ekonomskih temama iz regiona i Evrope.

MPV BiH

Tom prilikom se ambasadorica Kondić Panić zahvalila francuskoj ministrici na podršci i dobroj saradnji sa njenim timom saradnika u Ministarstvu evropskih i vanjskih poslova. Ministrica Colonna je sa svoje strane također istakla dobru saradnju sa Ambasadom Bosne i Hercegovine u Parizu i najavila mogućnost posjete Bosni i Hercegovini krajem tekuće godine, saopćeno je iz Ministartsva vanjskih poslova BiH.

MVP BiH

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare