Američki zvaničnik Matthew Palmer u subotu dolazi u Bosnu i Hercegovinu

Vijesti 29. jun 202114:12 5 komentara
N1

Matthew Palmer, američki izaslanik u subotu dolazi u radnu posjetu u BiH, potvrđeno je za N1.

Kako su nam kazali iz Predsjedništva BiH, Palmer će se sastati sa članovima Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem, Miloradom Dodikom i Željkom Komšićem.

Inače je predsjednik HDZ-a Dragan Čović jučer, na promociji svoje knjige “Iznad crte” najavio da očekuje da će se do kraja usaglasiti način izbora članova Predsjedništva i delegata u Dom naroda, u kratkom periodu sa predstavnicima Međunarodne zajednice.

POVEZANA VIJEST

“Dali smo sve oblike koje mislimo da mogu predstavljati sukladno tom sporazumu i uvažiti sve odluke Ustavnog suda i suda u Strazburu kada je riječ o Predsjedništvu i Domu naroda. U subotu, nedjelju i ponedjeljak smo s najvišim predstavnicima međunarodne zajednice, koji će doći u BiH da završimo taj posao”, rekao je Čović ne precizirajući ko u BiH dolazi.

Palmer je inače u martu ove godine razgovarao sa Miloradom Dodikom i Draganom čovićem o promjeni Ustava i Izbornom zakonu.

Palmer je, između ostalog, podvukao podršku SAD-a za ograničene ustavne promjene kako bi se implementirale odluke ECHR-a kao i za izmjene izbornog zakonodavstva koje bi riješile integritet i odluke Ustavnog suda BiH, te za institucionalni proces koji bi uveo ova pitanja u državni Parlament.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare